donderdag 26 maart 2015

on tour versie 2

 Op tour draait het maar om 1 ding het publiek amuseren, op de manieren van bijvoorbeeld: dansen, zingen en contact maken met hun fans. hoe doen ze het met de liefde? Hoe gaat het achter de schermen bij hun tour? Hoe doen ze dat met hun vrienden en familie als ze op tour zijn? Of met hun dier? Op deze vragen en nog veel gaan wij antwoord op geven in dit artikel. Dus veel leesplezier!


Op tour
Op de tour van een artiest kan het er soms serieus maar ook vaak genoeg leuk en grappig aan toe gaan. Als je naar een concert gaat van bijvoorbeeld: One Direction, Miley Cyrus, Beyonce enz. zie je verschillende aspecten: licht, geluid, kleding en natuurlijk de zang. Maar het leven on tour is ook zwaar, je bent altijd in een bus en je ziet je vrienden en familie dan amper. Maar als je bent opgegroeid in een tour bus zoals Miley Cyrus, ben je er al meer aan gewend. Verder dat een tour heel leuk is gaat er ook veel tijd in zitten, je moet denken aan: wat draag ik bij welke liedjes, past mijn outfit ook bij het lied, wat zijn de danspasje die ik moet kunnen, welke liedjes zing ik en welke volgorde. Er komt dus heel veel bij kijken!
Als je daar staat als artiest krijg je ook veel energie mee van de juichende en zingende fans, sommige artiesten zijn na het concert nog lang wakker omdat ze er nog zoveel energie van hebben, het leuke van elke keer ergens anders een concert geven is dat je het elke keer voor mensen doet die het nog nooit gezien hebben en je die mensen dan een onvergetelijke ervaring geven.
De meeste artiesten vinden het leuk om op te nemen maar op tour gaan is ook leuk. Altijd maar op tour is niet leuk, maar altijd liedjes opnemen en niet optreden wordt ook saai daarom zijn de meeste artiesten blij als ze klaar zijn met touren en liedjes kunnen gaan opnemen. Als je wilt weten hoe artiesten het doen als ze niet op tour zijn leer dan veder.
(Sanne)                    
 
Thuis:
In het begin dachten de jongens van de boyband MainStreet: als je op het podium bent ben je beroemd maar thuis is alles weer normaal. Dat is niet zo, je blijft fans hebben, mensen die via sociale media contact proberen te krijgen met je, mensen die altijd je muziek blijven luisteren of zelfs naar je huis komen om op de foto te gaan. Dat is niet zomaar verdwenen als je thuis bent. De jongens van MainStreet doen als ze thuis zijn bijna altijd open voor hun fans om met ze op de foto te gaan. Behalve als ze slapen of moeten leren, maar anders doen ze wel open. Dan maken ze voor hun huis een foto praten de jongens met hun fans. Daarna gaan de jongens weer naar binnen en gaan ze weer leren of iets anders. 
(Manon)

Vriendschappen: 
Door bekend worden word je niet alleen bekender onder de mensen van je land. Je leert ook het sterrenwereldje kennen. Waardoor je al gauw mensen ontmoet en er een goeie band mee krijgt. Zoals Taylor Swift en Lorde. Lorde haar album kwam uit en ze kreeg bloemen van Taylor omdat ze haar album zo goed vond. Hier door hebben ze met elkaar afgesproken en zijn ze nu heel goed bevriend. Zo zijn er nog heel veel meer vriendschappen ontstaan.
(Manon)

1 opmerking:

Unknown zei

Sanne en Manon,

Grappig onderwerp en leuk met voorbeelden over popsterren. De laatste alinea vind ik niet zo veel bijdragen. Ik had wel meer willen lezen over hoe je leven verandert of wat er nog meer komt kijken bij het touren.

De inleiding is duidelijk, maar niet zo spannend. Schrijf ook nooit iets als ' Op deze vragen geven ...' . Dat lees je in een krant of tijdschrift toch ook nooit.

De opbouw van het artikel is duidelijk al kunnen de titel en deeltitels wel wat aansprekender. Dat geldt ook voor de informatie; het blijft een beetje oppervlakkig. Er is toch wel meer informatie te vinden, waardoor mensen echt iets nieuws lezen?

Spelling en taal:
- gebruik een komma voor signaalwoorden zoals ' maar'
- begin op tijd een nieuwe zin ' sommige ...' ' verder ...'
- schrijf met hoofdletters!
- let op verwijswoorden. Je schrijft bijvoorbeeld 'Als je daar staat ...' , maar wat is 'daar'?