donderdag 19 maart 2015

Fans versie 1


Heb je altijd al willen weten wat er in het hoofd van een 'gestoorde' fan omgaat van bijvoorbeeld Justin Bieber? Zijn ze wel zo gestoord als iedereen zegt of zijn ze gewoon enthousiast? En wat vinden de artiesten hier zelf van ? Bij elk concert gillende fans, soms kunnen ze niet eens normaal boodschappen doen. De antwoorden op deze vragen hebben wij onderzocht.
(Aniek)





Fans heb je over de hele wereld. Er zijn veel verschillende soorten fans. Denk aan sportfans of muziekfans. In deze blog gaan we het hebben over muziekfans. Muziekfans zijn mensen die fan zijn van artiesten of bands. Hierover ga ik een stukje vertellen.                                                                                                                 
(Daphne)



Elke artiest heeft zo zijn eigen fans. Justin Bieber heeft zijn 'Beliebers', Miley Cyrus haar 'Smilers' en Mainstreet hun 'Maniacs'.
Je hebt verschillende soorten fans. De extreme, enthousiaste en over de top blije fans, maar natuurlijk ook de fans die de muziek van een bepaalde artiest leuk vinden. Ook al komen de extreme, enthousiaste en over de top blije fans het meest voor en daarom zijn hook het meeste in beeld in bijvoorbeeld de media. De media beschrijft ze dan meestal als 'de gestoorde fans' , maar zijn ze wel gestoord ? Nee, ze zijn niet gestoord. Uit onderzoek is gebleken dat de fans alleen maar heel enthousiast zijn om hun idool te zien. Ze worden heel druk zodra ze hun idool zien of horen en dus alleen maar meer enthousiast. De artiesten zelf zijn er na een tijd aan gewent maar het blijft altijd weer een verrassing hoeveel mensen er voor hun komen, voor bijvoorbeeld je muziek. Toch zorgt het soms voor kleine probleempjes bijvoorbeeld dat de fans voor de auto van de artiest gaan staan en de auto niet verder kan rijden.
Veel van deze fans gebruiken social media om met hun idool te communiceren zoals de meest gebruikten app door de fans : twitter. De fans maken 'fan accounts' aan en twitteren zoveel mogelijk naar hun idool om haar/zijn aandacht te krijgen. Zodra hun idool online komt, ontploft het twitter account van de artiest nog net niet.
Toch zijn het niet alleen zangers of zangeressen die fans hebben, maar ook acteurs. Maar de fans van bijvoorbeeld Justin Bieber zijn toch altijd wel een tikkeltje 'gestoorder' dan die van bijvoorbeeld Katja Schuurman.  
(aniek)
  

Mensen die fans zijn, zijn een soort van geobsedeerd door een artiest. Er zijn natuurlijk fans die helemaal gek zijn door bijvoorbeeld voor het hotel te gaan staan waar de artiest verblijft maar ook normale fans. De artiest geeft de fans meestal een nickname, One Direction noemt hun fans: ‘’Directioners’’. Mainstreet noemt hun fans :’’Maniacs’’. Zo heeft iedereen een eigen naam. Ook hebben de meeste  fans een internetaccount waarin hun idool voorkomt. Denk aan de fanpagina’s. Twitter is hier een voorbeeld van. Er is ook een TV-programma over fans. Het heet : Superfans Mijn Idool Is Mijn Leven. Het gaat over fans die de gekste dingen doen om in aanraking te komen met haar/zijn idool. De  fans gaan uiteraard ook naar de concerten. Eerst komt er een datum voor de kaartenverkoop. Als je dan een kaartje hebt weten te bemachtigen dan ga je na een tijdje naar het concert. De artiest doet meestal als opkomst eerst de grootste hits en daarna liedjes van het album. Bij zo’n concert is meestal ook een verkoop van bekers,shirts,truien enzovoort met de artiest erop. Bij een concert heb je meestal ook fanacties bijvoorbeeld dat je allemaal bij een liedje een lampje/lichtje aandoet. Of dat je allemaal in een bepaalde kleur gaat naar het concert.                                    
(Daphne) 

4 opmerkingen:

Unknown zei

hoi,
bij de inleiding van Aniek zie ik dat het en anekdote is maar bij Daphne haar inleiding twijfel ik of het een anekdote is of informatief.
wat is hook bij Aniek haar kern?
wat is het tekst verband tussen jullie inleiding en kern?

Anoniem zei

Ik zag dat anieks inleiding een anacdote is maar wat is die van daphne? wat is het tekst verband ?

Anoniem zei

Let op dat de leestekens aan het woord zitten en niet los er van, dus met spatie er tussen. Let op sommige worden dat je er per ongelijk een andere let voor hebt gezet! Voor de rest een leuke tekst om te lezen!

Anoniem zei

Hoi, mooie en duidelijke blog! Let wel op spellingsfouten en dat er geen spaties tussen het woord en vraagteken hoeft.