donderdag 26 maart 2015

fans versie 2



Heb je altijd al willen weten wat er in het hoofd van een 'gestoorde' fan omgaat van bijvoorbeeld Justin Bieber? Zijn ze wel zo gestoord als iedereen zegt of zijn ze gewoon enthousiast? En wat vinden de artiesten hier zelf van? Bij elk concert gillende fans, soms kunnen ze niet eens normaal boodschappen doen. De antwoorden op deze vragen hebben wij onderzocht.
(Aniek)

Elke artiest heeft zo zijn eigen fans. Justin Bieber heeft zijn 'Beliebers', Miley Cyrus haar 'Smilers' en Mainstreet hun 'Maniacs'.
Je hebt verschillende soorten fans. De extreme, enthousiaste en over de top blije fans, maar natuurlijk ook de fans die de muziek van een bepaalde artiest leuk vinden. Ook al komen de extreme, enthousiaste en over de top blije fans het meest voor en daarom zijn zij ook het meeste in beeld in bijvoorbeeld de media. In de media beschrijven ze de fans dan meestal als 'de gestoorde fans' , maar zijn ze wel gestoord? Nee, ze zijn niet gestoord. Uit onderzoek is gebleken dat de fans alleen maar heel enthousiast zijn om hun idool te zien. Ze worden heel druk zodra ze hun idool zien of horen en dus alleen maar meer enthousiast. De artiesten zelf zijn er na een tijd aan gewent maar het blijft altijd weer een verrassing hoeveel mensen er voor hun komen, voor bijvoorbeeld je muziek. Toch zorgt het soms voor kleine probleempjes bijvoorbeeld dat de fans voor de auto van de artiest gaan staan en de auto niet verder kan rijden.
Veel van deze fans gebruiken social media om met hun idool te communiceren zoals de meest gebruikten app door de fans: twitter. De fans maken 'fan accounts' aan en tweeten zoveel mogelijk naar hun idool om haar/zijn aandacht te krijgen. Zodra hun idool online komt, ontploft het twitter account van de artiest nog net niet.
Toch zijn het niet alleen zangers of zangeressen die fans hebben, maar ook acteurs. Maar de fans van bijvoorbeeld Justin Bieber zijn toch altijd wel een tikkeltje 'gestoorder' dan die van bijvoorbeeld Katja Schuurman.  
(Aniek)

Fans heb je over de hele wereld. Er zijn veel verschillende soorten en maten fans bijvoorbeeld :muziekfans, sportfans. In deze blog gaan we het hebben over muziekfans. Muziekfans zijn fans die fan zijn van muziek of van een Artiest/band. Hierover gaan we een stukje vertellen

Mensen die fans zijn, zijn (meestal) gek van een Artiest. Er zijn natuurlijk fans die helemaal gek zijn door bijvoorbeeld voor het hotel te gaan staan waar de artiest verblijft maar ook normale fans. De artiest geeft de fans meestal een nickname, One Direction noemt hun fans: ‘’Directioners’’. Mainstreet noemt hun fans :’’Maniacs’’. Zo heeft iedereen een eigen naam. Je hebt ook op social media te maken met fans. Denk aan de fanpagina’s. Twitter is hier een voorbeeld van. Er is ook een TV-programma over fans. Het heet : Superfans Mijn Idool Is Mijn Leven. Het gaat over fans die de gekste dingen doen om in aanraking te komen met haar/zijn idool. Bijvoorbeeld 1 meisje ging in een tent slapen voor de Arena waar het concert werd gegeven in de hoop dat de de artiesten tegen het lijf zou lopen. De  fans gaan uiteraard ook naar de concerten. Eerst komt er een datum voor de kaartenverkoop. Als je dan een kaartje hebt weten te bemachtigen dan ga je na een tijdje naar het concert. De artiest doet meestal als opkomst eerst de grootste hits en daarna liedjes van het album. Bij zo’n concert is meestal ook een verkoop van bekers,shirts,truien 
/lichtje aandoet. Of dat je allemaal in een bepaalde kleur gaat naar het concert.
(Daphne)                 

1 opmerking:

Unknown zei

Daphne en Aniek,

Na jullie eerste versie lees ik erg korte commentaren. Dat was wel een onderdeel van de opdracht!

- Ik lees twee stukken tekst (zonder deeltitels) achter elkaar van jullie, maar het is geen geheel. Het lijkt alsof jullie allebei dezelfde tekst hebben geschreven, maar dan apart van elkaar en het dan achter elkaar geplakt. Dat was niet de bedoeling.
Nu lees ik dus te veel hetzelfde en de opbouw van de tekst klopt niet.

- Jullie hebben wel geprobeerd veel te vertellen, maar ik mis de diepgang. Vertel echt met cijfers en met feiten. Geef voorbeelden van fans die wel door het lint zijn gegaan of vertel van de eerste keer in de muziekgeschiedenis dat mensen echt flauwvielen bij een concert. Hiervoor had je bronnen moeten gebruiken.
- Jullie vertellen wel leuk, maar let goed op zinnen. Aniek gebruikt wat meer signaalwoorden. Dat helpt wel bij een goede tekst.

Spelling en taal:
- veel slordige foutjes
- let op woorden aan elkaar
- schrijf niet ' hun' en ' je' over dezelfde persoon in 1 zin.